Blog

Lean Facilitator uddannelse

16. og 17. April 2018
HaGe i Tyskland har som de første i DLG koncernen startet Lean Facilitator uddannelsen som er en overbygning på Lean Agenten – det er det øverste niveau i det Lean Academy, vi har skabt til koncernen.
Der pågår nu den teoretiske del, hvor der lægges ekstra værktøjer og kompetencer på, der gennemføres en personligheds ananlyse (JTI), så deltageren får et rigtig godt kendskab til sig selv og vi målrettet kan guide.
Der tilknyttes en Mentor samt en Personlig Sensei til forløbet og der skal under uddannelsen gennemføres et forandrings projekt som er 100% implementeret til eksamen og økonomisk skal levere 33.000 Euro eller 250.000 kr. pr. år.
Vildt spændende og vi glæder os til at følge udviklingen.

HaGe Rechnungswesen – Future State

11. & 12. April 2018
2 dage blev der arbejdet ned Future State i Rechnungswesen hos HaGe Kiel.
Meget intensive dage hvor mål og ønsker for områdets fremtid skulle omsættes til et tydeligt billede af i hvilken retning de skal bevæge sig samt de forandringer der skal til for at optimere og effektivisere områderne med de lovede 15-20%.
Det er så forskelligartede områder som reception, post ind- og udgang, skatteområdet, valutaer, likviditetstyring, statistik og bogholderi.
På dag 2 var den øverste ledelse inviteret til en gennemgang af planerne for realiseringen af målene. Der blev konstateret at fokus er Standarder, Systemer og Skoling – “3 x S” 🙂

24 timers Workshop

2. – 3. April 2018
24 timers workshop er netop gennemført med DLG Ledere fra produktions- og logistikområdet.
Ledelsen er samlet for at skabe et fælles billede af fremtiden, når området som det første flytter til dlg’s nye hovedkvarter i Fredericia, hvor alle funktioner fra hele landet samles på samme adresse.
24 timer med en hård men også effektiv arbejdsform hvor målet var klart sat – vi har 24 timer til at skabe overblikket over alle de opgaver der skal klares, den fremtidige struktur og have en info og kommunikationsplan klar til medarbejdere, organisation og kunder.
Det lykkedes og vi kom i mål. Nu samles overblikket og arbejdet fordeles, således alt bliver klar til sammenflytningen i Fredericia.

En sjov dag i Kiel hos HaGe

15. Februar 2018

 

Ja, det kan faktisk være ret sjovt at gå på arbejde, når man må få lov at lege med medarbejdere i en god sags tjeneste. Den gode sag er læring i Lean og som altid gennem spil, hvor deltagerne oplever at Lean værktøjerne faktisk kan bruges til noget.

 

Denne gang er det den centrale regnskabsafdeling i Kiel, som står for tur, og rejsen er kun lige begyndt 🙂

 

 

Cargo Center Billund – Tavlemøde

6. Februar 2018
Så blev første tavlemøde afholdt for terminalen og kører fremadrettet hver tirsdag. Nye KPI’er er defineret, og de skal være med til at styre forretningen på ugentlig basis.
På mødet deltager alle ledere med personaleansvar og tavlemødet kommer til at erstatte driftsmødet de normalt har afholdt en gang om måneden. Så tættere på forretningen med hyppigere frekvens.
En god start for det første område i Billund Lufthavn.